Kathleen Depoorter

Kamerlid

Kathleen (°1971) is apotheker en woont met haar gezin in Evergem, waar haar echtgenoot huisarts is. Na haar studies aan de universiteit van Gent volgde Kathleen een opleiding aan de Vlerick Business School. Zo schaafde ze haar inzicht in economie en zelfstandig ondernemen bij en kon ze de opgedane kennis toepassen op het beheer van haar apotheken in Gent en Evergem. Hoewel haar werk en haar politieke activiteiten veel energie vragen, maakt ze graag tijd vrij voor sport en ontspanning met haar gezin.

Liefde voor Vlaanderen en het Meetjesland

Kathleens interesse in de politiek werd al op jonge leeftijd gewekt. Haar beide grootvaders gaven hun liefde voor de maatschappij en de Vlaamse cultuur aan hun kleindochter door. Toch zette ze pas in 2010 de stap naar de actieve politiek als bestuurslid van N-VA Evergem. In 2013 werd ze er schepen van Financiën, Lokale Economie, Volksgezondheid, Dierenwelzijn en Internationale Samenwerking. In 2018 werd ze door de Evergemnaar herbevestigd in dit mandaat. Kathleen pleit voor een constructieve regionale samenwerking, dat biedt immers een meerwaarde voor het hele Meetjesland. In mei 2019 werd Kathleen verkozen tot volksvertegenwoordiger.

Zorg voor mens en ondernemen

Vlaanderen is een bruisende regio, het Vlaamse ondernemerschap is een troef voor de samenleving. Als overheid de ondernemers en hun werknemers ondersteunen en er een betrouwbare relatie mee uitbouwen is bouwen aan welvaart. Kathleen is ervan overtuigd dat samenwerking, overleg en begrip voor elkaar renderen.

Als schepen van Financiën ondervindt Kathleen elke dag de druk waaronder overheidsfinanciën staan. Maar, de rekeningen moeten kloppen, ook en vooral voor openbare besturen en regeringen. Zorgen voor elkaar is ook zorgen voor het financiële evenwicht dat de burger verdient.

Voor Kathleen zijn gezondheid en welzijn prioritair. Als gezondheidswerker, moeder en vrouw wordt ze hier immers dagelijks mee geconfronteerd. Ze ijvert dan ook voor een betaalbare, efficiënte en toegankelijke gezondheidszorg waarin de zorg voor de patiënt centraal staat en waarin de gezondheidswerker zich kan focussen op wat écht telt, de gezondheid van de patiënt.

Werk maken van een betere wereld

Kathleen is gepassioneerd door ontwikkelingssamenwerking. Ze ondersteunt de stedenband van Evergem met Guaranda in Ecuador voluit en is meter van het Wambra Kuna project in Guaranda. De gedrevenheid, eerlijkheid en idealen van projectleiders van vierde pijlerprojecten inspireren haar om ook in de politiek haar hart te volgen en voluit te gaan voor haar idealen: eerlijk, rechtvaardig en transparant. Voor een Vlaanderen waar de kracht van de ene het vuur van de andere is.