Voor ruim 5 miljoen euro aan corona-testmateriaal verloren gegaan. “Puur wanbeheer”

Door Kathleen Depoorter op 17 november 2022, over deze onderwerpen: Gezondheidszorg, Coronacrisis
Coronavirus covid-19-test

Voor meer dan 5 miljoen euro aan materiaal om PCR-testen te analyseren is verloren gegaan zonder ooit gebruikt te zijn geweest. Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) liet die bestellen, maar de federale labo’s hebben die nooit gebruikt. “Pure verspilling van belastinggeld”, zegt Kamerlid Kathleen Depoorter, die nogmaals hamert op een onafhankelijke doorlichting van onder andere de FOD Volksgezondheid.

“Er is wel een groot verschil tussen iets meer tests bestellen uit voorzorg en blind aankopen”, reageert Kamerlid Kathleen Depoorter op het nieuws dat voor 5 miljoen euro aan testmateriaal gewoon verloren is gegaan zonder ooit te zijn gebruikt. “Een crisis is nochtans geen excuus om slordig om te gaan met belastinggeld. Dit is puur wanbeheer, en onze fractie zal de minister daar dan ook over ondervragen.” 

Niet de eerste keer

Dit is niet de eerste keer dat er onduidelijkheden ontstaan zijn over de uitgaven van de minister, denk aan verspilling minstens 98 miljoen euro aan strategische stock die al vervallen is. “Daarom hameren wij al langer dan vandaag op een onafhankelijke doorlichting van onder andere de FOD Volksgezondheid, want in deze tijden kunnen we ons zulke misrekeningen niet permitteren.”

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is