Crowdfunding voor peperdure behandelingen

Het plan dat er nu is om deze mensen te helpen, is al meer dan 10 jaar oud. De N-VA heeft federaal minister Vandenbroucke (Vooruit) al meerdere keren opgeroepen om met een nieuw plan te komen, maar zonder gehoor. Tot op het punt dat mensen in nood naar de media moeten stappen om de situatie aan te kaarten en vaak moeten rekenen op crowdfunding om de vaak peperdure behandelingen te bekostigen. 

Sneller een juiste diagnose met nieuw plan

De N-VA stelt voor om een nieuw plan te maken voor mensen met zeldzame ziekten. Dit plan moet ervoor zorgen dat mensen sneller de juiste diagnose krijgen en de zorg krijgen die ze nodig hebben. We willen ook dat behandelingen sneller beschikbaar worden en dat mensen niet naar het buitenland hoeven te gaan voor zorg.

Het moet ook makkelijker worden om medicijnen te krijgen die nodig zijn voor zeldzame ziekten. En andere vormen van therapie, zoals kinesitherapie, moeten ook worden aangepakt.

Alleen met een goed plan kunnen we ervoor zorgen dat mensen met zeldzame ziekten de beste zorg krijgen die ze verdienen. Kamerlid Kathleen Depoorter pleit voor een nieuw plan voor mensen met een zeldzame ziekte